Info

Lage selv eller kjøpe tjenestene

De fleste kan skrive, men det betyr ikke at teksten er god, at den kommuniserer godt eller i det hele tatt det forfatteren ønsker. Det samme gjelder for design og produksjon av trykksaker. For å oppnå best mulig resultat er de fleste nødt til å kjøpe en tjeneste eller lære å gjøre det ordentlig selv.

Grafisk design og kommunikasjon

Trykksaken skal kommunisere og den gjenspeiler den du er. Den kan ikke gjøre deg til en suksess eller fiasko, men mottakere oppfatter om noe er amatørmessig eller profesjonelt. Om du mislykkes med viktig kommunikasjon fordi det ikke fremstår som troverdig, kan det ha følger også for mottaker.

Rent utstyrsmessig er trykking vanskeligere å få til enn selve utformingen. Trykk er annerledes enn utskrift eller print. Men det er også veldig tydelig når noen har designet noe på egenhånd, uten å ha helt greie på hva de holder på med.

En ting er programvaren, den er ikke noe vanskelig å skaffe. Å lære seg hvordan den fungerer blir halvveis uten teorien eller erfaringen i bunn, da blir mange av funksjonene overveldende, uforståelige eller spennende effekter. Det er ikke noe problem å lage noe, men verktøyet er mer enn bare en litt avansert tekstbehandler. Det er mange detaljer og funksjoner i tekstbehandling som faktisk ikke finnes innen typografien.

Økonomi og omdømme

Om du er en bedrift som skal kommunisere og markedsføre deg, eller du skal kommunisere noe viktig, invester i det minste i profesjonell gjennomgang av materialet ditt.

Bedrifter bytter tid og penger mot resultat. De kan velge å kjøpe en tjeneste eksternt eller å ansette noen med kompetansen. De kan også velge å bruke sin tid på å gjøre noe de egentlig ikke har greie på selv, og fortsette å bruke tid på å bli bedre til de innehar kompetansen. De kan også sette en person som egentlig har andre oppgaver til å printe 500 brev eller plakater på kontormaskinen, men selv om man ikke får en faktura på det, koster det sannsynligvis mer. Materiell til en printer er langt ifra gratis og arbeidstiden til den ansatte går også tapt. Hvis sluttresultatet heller ikke er godt nok, vil det også påvirke hvordan budskapet mottas.

Alt har innvirkning på økonomi og omdømme.

Sist oppdatert 28.11.2019
Annonse